ČZU nestačilo na Brno, které po nevydařeném prvním setu zvítězilo 1:3

15.12.2016
Desáté kolo přineslo na palubovku pražského celku letos výsledkově nestabilní Volejbal Brno, které přijelo do Prahy urvat poslední body před koncem roku. Pražské ČZU chce odvrátit blamáž z minulého týdne, kdy pražané prohráli v Benátkách po nevydařeném výkonu 0:3. Zatímco Brno sbíralo body po prohnané koncovce v Budějovicích.
ČZU nestačilo na Brno, které po nevydařeném prvním setu zvítězilo 1:3

 

Volley Team ČZU Praha – Volejbal Brno 1:3 (25:17, 20:25, 18:25, 17:25)

 

 

Rozhodčí: Fink, T., Kvarda, P.

Počet diváků: 347

 

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sobek, Šulc, Hudák, Kuboš, Krajčovič, Patočka, libero: Pondělíček. Střídali: Hykš, Záveský.

Hosté: Hrazdíra, Licek, Pražák, Klapal, Goodell, Handlíř, libero: Gerža, Muroň. Střídali: Haník, Mendoza.

 

Vyjádření:

Domácí:

Záveský (kapitán Volley Team ČZU Praha): „Poslední domácí zápas v tomto roce nám nevyšel úplně podle představ. Byli jsme hluchý na útoku a to nás stálo body.“

Malán (trenér Volley Team ČZU Praha): „V prvním setu jsme hráli dobře, což se o zbytku zápasu říct nedá.“

Hosté:                                                       

Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Jakmile jsme po prvním setu rozmrzli, tak jsme se dostali do tempa a s přehledem vyhráli.“

Marek (trenér Volejbal Brno): „Nevyšel nám vstup do zápasu, ale naštěstí ve zbytku zápasu jsme dominovali. Jsem rád, že v poslední době se nám vyplatilo trénink bloku, který se dnes ukázal jako pozitivní.“

 

Popis utkání:

První set vyzněl lépe pro domácí družstvo, které vyhrálo poměrem 25:17. Skvělá hra domácích na útoku a několik chyb hostů vedla ve vítězství domácích v první sadě.

Do druhého setu nastoupili hosté se dvěma změnami v sestavě. S nahrávačem Haníkem a na blok přišel hráč Mendoza. Tato změna hostujícím evidentně pomohla. Hned od začátku se dostali do vedení, které postupně ze začátku navyšovali až do stavu 3:10. Domácí tým si ale nenechal Brňany utéct, hlavně zásluhou výborného servisu Krajčoviče stáhli náskok 9:11. Přesto Brňané šli do druhého TT za stavu 16:11. I přesto, že se domácí snažili tlačit hosty servisem, tak hosté v druhém setu vítězí 25:20.

Několik nevynucených chyb a horší příjem na začátku třetího setu vyústilo ve vedení hostí 7:4, po kterém si vzal trenér Malán oddechový čas, který však potřebný klid domácím hráčům nepřinesl a hosté jdou do prvního TT za stavu 8:4. Přestože domácí ve střední části stáhli náskok hostů na pouhé dva body, tak Brňané jdou druhého TT za stavu 16:11. Po technickém oddechovém čase hosté navyšují svůj náskok o další dva body a už to vypadá v tomto setu s ČZU špatně. Domácí hráči se snažili ještě s nepříznivím vývojem něco udělat. Bohužel to na brněnské hráče v tomto setu nestačilo. Brňané vítězí 25:20.

Začátek čtvrtého setu opět vyzněl lépe pro hostující tým, který po několika chybách domácích hráčů jde do vedení 8:3. Střední část setu je tuhý boj o každý bod. Lépe ale vychází i tato část pro hostující tým. Při druhém TT vede tým Brňanů 16:11. Hosté dotáhli své vedení do vítězného konce a zaslouženě vítězí 3:1.

 

Autor: Mgr. Richard Dupal

Zdroj: Český volejbalový svaz, www.cvf.cz