Repríza finále. Brno ve čtvrtfinále opět vyzve Liberec

15.03.2017
Už ve čtvrtfinále extraligy volejbalistů dojde na reprízu loňského finále mezi Libercem a Brnem. O soupeři svěřenců trenéra Ondřeje Marka rozhodlo až poslední 22. kolo základní části, ve kterém Brňané podlehli 2:3 lídrovi z Kladna, jenž dlouhodobou část soutěže vyhrál o devět bodů.
Repríza finále. Brno ve čtvrtfinále opět vyzve Liberec

Brňané si zopakují sérii z finále loňského ročníku, ve kterém podlehli liberecké Dukle 2:4 na zápasy a získali stříbrné medaile. Série startuje už ve středu na palubovce Severočechů v pět hodin odpoledne, do Brna se přesune ke dvěma zápasům v neděli a pondělí.

Ve vyrovnané tabulce základní části získal Liberec stejně bodů jako Brno – 39. Jihomoravané v posledním kole ukořistili aspoň bod za porážku 2:3 s Kladnem. „Pěkné drama, dobrý volejbal, snad dobrá zkouška před play-off,“ hodnotil střetnutí brněnský kapitán Michal Hrazdira.

Dramatické utkání se přelévalo z jedné strany na druhou, Brnu se po zisku první sady povedlo ve čtvrté vyrovnat na 2:2, v tie-breaku však podlehlo 21:23. „Pomohlo nám střídání nahrávačů na straně Kladna, protože druhý nahrávač Dillien hraje pomaleji než van Haarlem, a tím jsme se dostali zpět do hry. Tie-break už je loterie. Udělali jsme víc chyb, a proto jsme prohráli,“ sdělil trenér Marek.

Kladenský vítěz základní části si ve čtvrtfinále play-off zahraje s Odolenou Vodou. „Byli jsme pro mě překvapivě nervózní a velmi nepřesní, hlavně na podání. Pro diváky jsem rád za vítězství,“ řekl po vítězství domácích kladenský trenér Milan Fortuník. Další dvojice tvoří Karlovarsko s Ostravou a České Budějovice s Příbramí.

 

Autor: Martin Vymyslický

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz