Spanilá jihočeská jízda. Šlágr nabídl všechno, jen ne drama

30.11.2015
České Budějovice - Volejbalisté Jihostroje Č. Budějovice pokračují v letošní sezoně v krasojízdě. Doma smetli z kurtu Brno, v soutěži neztratili ještě ani bod. Souboj prvního s druhým celkem tabulky nabídl zajímavé výměny, ale drama to rozhodně nebylo.
Spanilá jihočeská jízda. Šlágr nabídl všechno, jen ne drama

Volejbalisté Jihostroje mají formu jako hrom. Potvrdilo se to v prvních výměnách extraligového šlágru s Brnem. V polovině setu nahrávač Č. Budějovic Filip Habr třikrát za sebou zablokoval brněnského ústředního útočníka Michala Hrazdiru, Jihostroj si připsal tři body, a o setu bylo rychle rozhodnuto. Za zmínku stojí bojovnost domácího celku, v poli předváděli atraktivní zákroky libero Kryštof, Habr, ale i smečař Fila. První set vyhrály Č. Budějovice hladce 25:17.


A začátek druhého setu? Vzal ho pevně do ruky Filip Habr. Dvoumetrový dlouhán si na servisu nadhodil míč až ke stropu haly, udeřil do něj plnou silou a Brno znovu prohrávalo 1:0 a za chviličku - 8:3. Favorit pak ubral v koncentraci, to se projevilo především za koncovou čarou, kde se nahromadilo několik chyb při podání a štika extraligy se začala bodově přibližovat – 13:11. Hostující Zmrhal útočil razantně, jenže Macielova bomba a hlavně tři Sobotkovy dělovky na servisu změnily stav až na 21:15 a 25:18.


Jenom v okamžiku, kdy jihočeský Brazilec Maciel přešlápl při útoku čáru pro útok ze zadní zóny, Brno vedlo: 0:1. Jinak ale dominovala vicemistrovská útočná síla (19:13). Fanoušci se na tribunách královsky bavili, odměnili „svůj" Jihostroj zaslouženým bouřlivým potleskem: 25:20.


Jihostroj ČB – Brno 3:0 (17, 18, 20)

 

Autor: Kamil Jáša

Zdroj: Českobudějovický deník, www.ceskobudejovicky.denik.cz