Tým máme dobře poskládaný, na zápasy se moc těším, říká Janečková

24.09.2019

Už zítra se naplno rozjede další ročník ženské extraligy. Pro brněnské Šelmy to bude teprve druhý ročník svého působení. Den před vypuknutím další sezóny poskytla rozhovor klubovému webu jedna z hlavních opor Simona Janečková.

Tým máme dobře poskládaný, na zápasy se moc těším, říká Janečková

Příprava je u konce. Jaká byla?

Byla to má jubilejní dvacátá příprava, takže mě asi nic nepřekvapilo. Já jsem v podstatě jela bez přestávky celé léto, jelikož jsem byla v národním týmu, později jsem odehrála i nějaké turnaje v plážovém volejbalu.

S reprezentací ses účastnila kvalifikaci na OH, určitě další nové zkušenosti…

Nezapomenutelné zkušenosti. Jsem ráda, že jsem si mohla zahrát olympijskou kvalifikaci, navíc proti nejlepším týmům a hráčkám světa. Navíc jsem měla možnost trénovat pod výborným trenérem.

V létě jsi koketovala s plážovým volejbalem - je to třeba i možnost do budoucna?

To je pro mě srdeční záležitost. Když už jsem ve fázi, že hraji už svou dvacátou sezónu, tak ten šestkový volejbal je trochu stereotyp, takže se snažím to trochu oživit, abych měla stále chuť hrát volejbal a abych se mohla ještě stále zlepšovat a našla v sobě nějakou motivaci. Plážový volejbal mně pomáhá co se týče techniky i fyzičky. Je to neuvěřitelně náročné na fyzičku. Přemýšlím i nad tím, že bych třeba příští sezónu zkusila hrát i turnaje. To je ale až za dlouho.

Máte za sebou čtyři přípravné zápasy, co ukázaly?

Že musíme být trpělivé na začátku sezóny. Tím, jak my to máme tréninkově nastavené trochu jinak, tak to chce zkrátka čas. Trošku s tím bojujeme, že to ještě nevypadá tak, jak bychom si představovali, ale už teď je vidět, že ten tým si sedl dobře. Máme dobré hráčky a skvělou partu. Věříme, že to bude minimálně stejně úspěšná sezóna jako loni. 

Jaký máte letos tým? Je tam dost změn… Jak to letos vidíš?

Je pravda, že máme dost nových hráček. Máme tak zdvojené pozice, takže v podstatě můžeme hrát na dvě šestky, což je super. Ale zatím ty cíle nechci nijak stanovovat, nedokáži odhadnout, jak se to bude vyvíjet, jsme teprve na začátku sezóny. Myslím si ale, že pokud si to všechno sedne jak má a my budeme zdravé, tak máme na to hrát výborný volejbal.

Nedávno jsi oslavila kulaté narozeniny.

Dvacetiny (smích).

Jak moc tě volejbal baví? Je to vlastně tvá druhá sezóna po restartu kariéry…

Zatím jsem ve fázi, že mě to baví, což mě samotnou překvapuje, jak moc si to užívám. Určitě tomu pomohlo také to, že jsem se dostala do reprezentace, kde jsem viděla ty nejlepší týmy světa. To je vždycky takové nakopnutí, protože tam je ta úroveň ještě o něco vyšší. Takže doufám, že to bude ještě pokračovat. Nechci tedy říkat, že budu hrát dalších třeba deset let, ale beru to sezónu od sezóny. Ale i tím, že mám skvělého kondičního trenéra, díky kterému jsem tam, kde jsem, a díky kterému jsem zvládla tu loňskou sezónu, která byla opravdu brutální, tak bych si přála třeba ten můj výkon ještě trochu posunout. To je taková moje motivace - být na tom stejně a možná ještě o trochu lépe. 

Jak se těšíš na první zápasy? První tři zápasy venku, týmy jsou letos hodně obměněné…

Je pravda, že ty týmy se změnily hodně. Mnoho kvalitních hráček odešlo, otěhotnělo či úplně skončilo. To mě hodně zajímá, jak ta liga se posunula nebo změnila. Doufám, že to nebude horší, než loni. Velká většina týmu je poskládaná úplně jinak, takže jsem zvědavá, jak se nám proti nim bude dařit. 

Loni jste kromě volejbalu s mottem Pomáháme pomáhat přispěli FOD Klokánek Brno. Hodláte v podobných aktivitách pokračovat?

Ano, a jsem za to moc ráda, když se můžeme zapojit do dobročinných akcí. Spolupráce bude pokračovat, téma kalendáře bych nerada zatím prozrazovala, ale určitě toho bude ještě dost do konce sezóny, takže se máte na co těšit.


Autor: Matouš Müller