Volejbalisté sahali po vyrovnání, úvodní semifinále ale ovládl Jihostroj

06.04.2016
Napínavá koncovka čtvrtého setu, kterou ovládli hráči Českých Budějovic, nakonec rozhodla o neúspěšném vstupu brněnských volejbalistů do semifinálové série extraligového play off. Favorizovaní Jihočeši vyhráli první duel 3:1 a v sérii na čtyři vítězné zápasy se ujali vedení 1:0.
Volejbalisté sahali po vyrovnání, úvodní semifinále ale ovládl Jihostroj

Brňané ztratili úvodní dvě sady, ve třetí se jim však povedlo snížit. „Jihostroj první dva sety výborně podával a ještě lépe bránil. Nemohli jsme se prosadit. Hra se vyrovnala po zranění Vladimíra Sobotky. Třetí set jsme tak dotáhli k vítězství. Čtvrtá koncovka byla vyrovnaná, ale nakonec ji získali domácí," hodnotil na webu Jihostroje úvodní semifinále brněnský trenér Ondřej Marek, jehož svěřenci mají šanci už ve čtvrtek od šesti hodin večer v druhém zápase sérii vyrovnat.

Hraje se opět v Českých Budějovicích. „První dva sety jsme jasně ovládli. Rozhodovala hlavně dobrá obrana. Ve třetím setu zlepšili hosté přihrávku a útok, ale jsem rád, že jsme toto utkání zvládli vítězně," pochvaloval si domácí stratég Jan Svoboda.

 

Autor: Martin Vymyslický

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz